Garantia produselor

 

 

Termene de garantie

 

  

Garantia se acorda conform prevederilor Legii 449/2003 precum si a celorlalte acte normative incidente in materie: HG 457/2003 - republicata, HG 982/2007, fara a fi limitativ prevazute. Termenul de garantie decurge de la data emiterii facturii. Cumparatorului i se garanteaza ca in cazul defectarii in conditii normale de utilizare, pe durata perioadei de garantie, produsul va fi reparat gratuit, la sediul unuia dintre prestatorii autorizati si agreati de firma noastra.

Urmatoarele situatii duc la scoaterea produselor din garantie: interventii sau reparatii executate de persoane neautorizate; nerespectarea de catre cumparator a conditiilor de manipulare, transport, pastrare, instalare, punere in functiune, exploatare si intretinere prevazute in documentatia ce insoteste produsul sau in conditii ce contravin standardelor tehnice din Romania.

  

In cazul efectuarii unei reclamatii în perioada de garantie, cumparatorul are obligatia de a prezenta certificatul de garantie si factura fiscala, in original, eliberate la data cumpararii produsului.

 

Webcom srl. comercializeaza bunuri de folosinta curenta si bunuri de folosinta indelungata. Daca produsul achizitionat de Dvs. nu este insotit de certificat de garantie, atunci acesta nu face parte din categoria bunurilor de folosinta indelungata asa cum aceasta definitie este prevazuta de O.G. nr. 21/1992 - privind protectia consumatorilor, actualizata prin care: "produs de folosinta indelungata" - produsul relativ complex, constituit din piese si subansambluri, proiectat si construit pentru a putea fi utilizat pe durata medie de utilizare si asupra caruia se pot efectua reparatii sau activitati de intretinere.

Webcom srl. respecta dispozitiile Legii 449/2003, prin care compania noastra raspunde peentru lipsa de conformitate aparuta intr-un termen de 2 ani calculat de la data livrarii produsului.

 

Lipsa certificatului de garantie pentru produsele de folosinta indelungata trebuie semnalata in maxim 48 ore de la receptia marfii pe adresa sesizari@webcom.ro. Orice sesizare ulterioara nu va fi luata in considerare.

 

Termenul de garantie pentru corpurille de iluminat este de 24 luni pentru persoanele fizice si 12 luni pentru persoanele juridice - exceptie sursele (becurile) la care se acorda o garantie de 30 zile.